Saint-Gobain și mediul înconjurător

Confort pentru oameni, confort pentru mediu

O casă perfectă trebuie să garanteze atât siguranţa și confortul locatarilor, cât şi protecţia mediului în care se află. Aceasta este viziunea Saint-Gobain, care s-a materializat într-o strategie de rezolvare a problemelor fundamentale la nivel mondial: dezvoltarea durabilă, economia de energie și protecția mediului înconjurător.

Strategia Habitat a fost definită în 2007 de către Preşedintele Grupului Saint-Gobain, Pierre-André de Chalendar. Această strategie se bazează pe inovație, iar implementarea acesteia este o prioritate a Grupului, fiind bazată pe lucrări de cercetare în acest domeniu.

Saint-Gobain, soluții inovatoare dezvoltate în armonie cu mediul înconjurător

Centrele de Cercetare – Dezvoltare ale Saint-Gobain concep soluții inovatoare pentru reducerea consumului de energie, protecţia mediului înconjurător si reciclarea deşeurilor.

De exemplu, ferestre şi instalaţii de iluminat inovatoare pentru clădiri, surse alternative de energie, cum ar fi panourile fotovoltaice, și multe altele. Bugetul de cercetare şi dezvoltare a atins, în 2013, suma de 430 milioane €.