Istoria Saint-Gobain

Saint-Gobain, o companie cu tradiție

Prezentă și în România, compania aniversează anul acesta 350 de ani de la înființare.
Istoria sa a început în anul 1665, în Franța, cu o mică manufactură de oglinzi care s-a transformat de-a lungul secolelor într-unul dintre cei mai apreciați producători de sticlă la nivel mondial.

În ultima sută de ani, Saint-Gobain a devenit un maestru desăvârșit al fabricării sticlei sub toate aspectele și utilizările sale, inclusiv ambalaje, optică sau fibră de sticlă pentru comunicații. Revoluția automobilului și arhitectura modernă, bazată pe linii și uriașe suprafețe drepte, au reprezentat, de asemenea, un impuls important.

Compania este prezentă în 64 de țări (inclusiv în România), având 180.000 de angajați și o cifră de afaceri de 41 de miliarde de euro la nivelul anului 2014. Saint-Gobain este totodată cea mai veche companie cotată la Bursa de la Paris și este prezentă în Top 100 mondial al celor mai inovatoare companii.

Saint-Gobain Glass, divizie a grupului Saint-Gobain, deține la nivel mondial 37 unități de producție sticlă float (dintre care 10 sunt joint-venture-uri) și 17 linii de producție sticlă cu depuneri speciale, și produce o gama variată de tipuri de sticlă: clară, colorată, low-e, laminată, decorativă, lăcuită.