Principalele materiale pentru ferestre termopan

Fereastra reprezintă o sursă semnificativă de transfer de căldură. Prin urmare, componentele principale ale acesteia influențează activ performanțele energetice ale locuinței, precum și confortul din interior. Având cunoștințele de bază, vă va fi mai ușor să alegeți corect ferestre performante pentru locuința dumneavoastră.
Fereastra este compusă din două elemente principale: geam termoizolant sau geam termopan (între 60% și 80% din suprafata ferestrei, dupa caz) și ramă.

Tipuri de rame pentru ferestre termopan

Principalele materiale din care pot fi construite ramele sunt:tipuri-de-rame

Lemn
Acest material a fost și este încă utilizat în mod obișnuit în construirea ferestrelor. Astfel de rame fiind realizate în principal din molid, pin sau stejar, conferă un aspect foarte natural. În plus, aceste trei tipuri de lemn sunt considerate ca fiind robuste și sunt materii prime regenerabile. În schimb, durabilitatea lor este limitată.

PVC
Ramele din PVC trec cu brio testul intemperiilor. La ora actuală, ramele PVC sunt armate cu material metalic, pentru a îmbunătăți puterea lor structurală. Acestea nu conferă doar stabilitate și durabilitate, ci pot oferi și protecție împotriva efracției. Avantajul acestui material este că poate fi prelucrat în aproape orice fel de formă și dimensiune. De asemenea, foliile special colorate ce pot fi aplicate pe rama din PVC a geamului termopan pot oferi un design special locuinței.

Aluminiu
Este o altă opțiune pentru ferestre, care este utilizată destul de rar în structurile rezidențiale. Unul din avantajele principale ale acestuia este rezistența la intemperii. În plus, ramele din aluminiu au o greutate redusă. Cu toate acestea, aluminiul este un material care se răcește și se încălzește foarte ușor, ceea ce conduce la performanțe termice scăzute.