Componentele unei ferestre termopan

Fereastra reprezintă un element arhitectural care permite trecerea luminii și a aerului.
Majoritatea ferestrelor pot fi deschise pentru a permite ventilarea sau închise pentru izolarea față de mediul exterior.

Vitrajul sau fereastra termopan – reprezintă același lucru?

Nu chiar! În realitate, o fereastră termopan este compusă din mai multe elemente care trebuie alese cu atenție, pentru a putea asigura eficiență energetică, siguranță și, în același timp, aspect estetic.
O fereastră este compusă dintr-o parte fixă, numită toc și o parte mobilă, numită ramă (cercevea). Vitrajul face parte din această parte mobilă, controlată cu ajutorul unui mâner. Deschiderea și închiderea sunt posibile cu ajutorul feroneriei.

În compoziția unei ferestre termopan, geamul (vitrajul) reprezintă, desigur, elementul principal.
Fie că vorbim despre renovarea locuinței sau construirea unui nou cămin, tipul de vitraj pe care îl alegeți pentru ferestrele termopan trebuie să atingă diferite niveluri de performanță, pentru a corespunde nevoii dumneavoastră de confort și securitate.
Pentru aspectul estetic, puteți, de asemenea, să vă personalizați ferestrele, prin alegerea formei ferestrei, a culorii ramei și a tocului, alegerea feroneriei și, mai mult, prin selectarea anumitor tipuri de sticle decorative, cu grad diferit de transparență pentru un plus de intimitate.


componente-ferestra-termopan